Penis; erkekler için cinsel birleşme için kullanılan organ olmasının yanı sıra, boşaltım sisteminin de bir bileşenidir. Penisin vücuda 90 derece ile 70 derece arasında Ve doğrusal olması gerekir. Yani silindirik biçimde herhangi bir eğim olmaksızın sertleşmelidir. Ancak bazı durumlarda penis, sağa, sola, aşağıya veya yukarıya doğru şekil bozukluklarına sahip olabilir. Bu penis yüzeyinde başlayan bir eğrilik olabileceği gibi penisin vücutla birleştiği noktadan itibaren bütünüyle yön bozukluğu da söz konusu olabilir.
Bu durumda gerek boşaltım ihtiyacının giderilmesi gerekse cinsel aktivite bakımından ciddi problemler ortaya çıkabilmektedir. Esasında penis eğriliği mekanik bir problem olarak görüntülenir. Sorun sadece mekanik sebeplerden kaynaklanmayabilir. Penisin yapısında bulunan süngerimsi doku yeterince gelişmediğinde, penisin gelişmemiş olan yöne doğru eğri bir form arz etmesi söz konusu olabilir. Bu durumda gelişim bozukluğu olarak da tanımlanan bir penis eğriliği tanımı yapılabilir. Her şekilde penis eğriliği normal bir durum değildir ve öncelikle cinsel aktiviteyi ciddi şekilde etkiler. Eğrilik oranına bağlı olarak, fonksiyonlarda ciddi problemler ortaya çıkabilir ki, fuhuşun bozuklukları idrarın boşaltılmasına dahi sirayet edebilir.
Penis eğriliği, sebebi ne olursa olsun büyük ölçüde tedavi edilebilen bir problemdir. Ereksiyon harici durumlarda eğrilik arz etmeyen veya belirgin biçimde eğriliğin fark edilemediği vakalarda, ereksiyon yaşına gelene kadar durum anlaşılamayabilir. Ama bu Bir sorun değildir. Penis eğriliğinin sebeplerinin bilinmesi halinde, herhangi bir yaşta tedavi uygulanabilmektedir.
Penis eğriliği vakaları, doğuştan gelen veya sonradan ortaya çıkabilen sorunlardır. Konjenital penil kurvatur ismi verilen durum, doğuştan gelen penis eğriliği sorunudur. Bu tip vakalarda genellikle cerrahi çözüm etkili olmaktadır. Penisin gelişiminde çeşitli nedenlerle fiziksel yapısal bozukluk olabilmektedir. Bu, korkulacak veya çekinilecek bir durum değildir. Bir sağlık sorunu olarak sorunun üzerine gitmek tedavisi yönünde girişimde bulunmak doğru bir davranış olacaktır. Bu sorunun psikolojik bir etkeni yoktur.
Penis eğriliği fiziksel veya fizyolojik sebeplerle ortaya çıkar. Şekil bozuklukları nasıl bir kaynaklarda kesin bir neden belirtilememekle birlikte, doğuştan gelen penis eğriliği vakalarında, sorunun çoğunlukla dokudaki yapının bozulması yönünde bir tarifi söz konusudur.
Sonradan ortaya çıkan penis eğriliği vakaları ise, birkaç sebeple ortaya çıkar. Sanılanın aksine, sünnet sonrası penis eğriliği sık görülen bir vaka değildir. Yani, sünnet penis eğriliği arasında doğrudan bir bağlantı söz konusu olmayabilir. Burada etkili neden peyronie hastalığıdır. Penis dokusundaki plakların sertleşmesi ve bir kısmının ereksiyon halinde büyümemesi olarak tanımlanan hastalık, çoğunlukla 40’lı yaşlardan sonra ortaya çıkar.
Sebepleri arasında aşırı zorlama ve travmalar gösterilen peyronie hastalığı, kimi vakalarda anormal bir davranış söz konusu olmasa dahi ortaya çıkabilir. Bunun dışında penis eğriliği, penise uygulanan çeşitli tedavi bileşenleri dahilindeki enjeksiyonlar, çeşitli cerrahi müdahaleler gibi durumlarda da meydana gelebilir.
Penis eğriliğinin tedavisi, hayati bir konu değil. Ancak, kimi durumlarda idrar yapmayı da engelleyen penis eğrilikleri meydana gelebilmektedir. Bunun yanında sağlıklı bir cinsel yaşantı için, penisin eğri olmaması gerekir. Daha doğrusu, olması gerekenden en çok 30 derece açıyla eğrilik olan durumlarda müdahale gerekmeyebilir. Burada tercih hastaya ait olmakla birlikte, tekim bunun altındaki eğrilik durumlarında müdahaleyi tercih etmeyebilir. Ancak 30 derecenin üzerindeki eğrilik durumları, eğer ileri yaşlarda ve sonradan ortaya çıktıysa özellikle müdahale edilmesi gereken sorunlardır. Her ne kadar peyronie belli bir ölçüye kadar eğriliğe sebep olsa da, ilerlememesi için müdahalede bulunulması gerekir. Doğuştan gelen penis eğriliği vakalarında ise cerrahi müdahale genellikle zorunlu olmaktadır.
Penis eğriliği tedavisi, eğriliğin neden gerçekleştiğine boyutuna göre farklı şekillerde gerçekleşir. Örneğin, peygamber sünneti vakalarında cerrahi zorunlu müdahale yöntemidir. Zira bu vakalarda ilacın etki edemeyeceği gelişim kaynaklı fiziksel eğrilik söz konusudur. Sonradan meydana gelen penis eğriliği vakalarında da benzeri şekilde cerrahi kullanılabilir.
Ancak peyronie gibi doku faktörü bulunan hastalıklarda sorunun belli oranla sınırlı kalması şartıyla, ilaç tedavisi söz konusu olabilir. Günümüzde modern tekniklerle, oldukça etkili biçimde penis eğriliği tedavisi yapılabilmektedir. Sancısız ve etkili tedavi süreçlerinden faydalanabilmek için uzman hekimleri başvurmalı ve sorunun çözümüne yönelik destek almalısınız. Penis eğriliği kesinlikle kader değildir. Bu sorunun tedavisinde son derece gelişmiş tekniklerle nitelikli tedaviler uygulanabilir.